Twaróg półtłusty – kostka

13_twarog_poltlusty_kostka
Zawartość tłuszczu w 100g produktu: 3,5g
Opakowanie zbiorcze 10kg
Masa netto: wg wagi 250-300 g
Temp. przechowywania: od +1 do +6°C
Porcja 50g dostarcza:

GDA – % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.


Sernik na zimno
Składniki:
– 75 dkg Twarogu z Głuchowa
– 3/4 kostki Masła Ekstra z Głuchowa
– 3 łyżki cukru
– 2 paczki herbatników
– 4 galaretki (różne kolory)
Przygotowanie:
Odciśnięty Twaróg półtłusty z Głuchowa przekręcić przez maszynkę do mielenia. W trzech naczyniach rozpuścić po jednej galaretce używając połowy wody podawanej na opakowaniu i dodając po 1 łyżce cukru. Twaróg i rozmiękczone Masło Ekstra podzielić na 3 porcje. Kolejno miksować każdą z nich, dodając cienkim strumieniem po jednej z galaretek. Wyłożyć dno tortownicy herbatnikami i wylać przestudzoną, tężejącą pierwszą część masy. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu pierwszej warstwy kolejno robić tak samo z pozostałymi dwoma kolorami. Jako ostatnią warstwę wylać tężejącą galaretkę.