twaróg półtłusty mielony

Zawartość tłuszczu w 100g produktu: 3,5g
Masa netto: 1 kg
Temp. przechowywania: od +1 do +6°C
Porcja 50g dostarcza:

GDA – % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.


Pierożki serowe z jabłkami
Składniki:
– 1 i 1/4 szklanki mąki
– 25 dkg Masła Ekstra z Głuchowa
– 25 dkg mielonego Twarogu
– 75 dkg jabłek
– cukier puder
– cukier waniliowy
Przygotowanie:
Masło Ekstra z Głuchowa posiekać z mąką i dodać zmielony Twaróg półtłusty z Głuchowa. Szybko wyrobić ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Jabłka umyć, obrać, pokroić na części wycinając gniazda nasienne. Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i szklanką wykroić krążki. Układać cząstki jabłka w krążkach i zalepiać. Piec w bardzo gorącym piekarniku 20 minut. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.