masło ekstra

masło ekstra
Skład: śmietanka pasteryzowana
szczepionki czystych kultur mleczarskich
Zawartość tłuszczu: 82%
Opakowanie zbiorcze 10kg/50szt
Masa netto: 200 g ± 5%
Temp. przechowywania: poniżej +6°C
Porcja 50g dostarcza:

GDA – % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.


Ciasteczka maślane
Składniki:
– 250 g mąki pszennej
– 150 g mąki krupczatki
– 220 g cukru
– 200 g Masła Ekstra z Głuchowa
– 1 cukier waniliowy
– 1 jajko
– 1 żółtko
Przygotowanie:
Obie mąki, cukier i cukier waniliowy wymieszać. Dodać pokrojone zimne Masło Ekstra z Głuchowa, jajko i żółtko. Szybko wyrobić ciasto (można utrzeć mikserem) i schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować na grubość około 2-3 mm. Wycinaćciasteczka o różnych kształtach (nożem lub foremkami). Wyściełać blachę od piekarnika papierem do pieczenia, ułożyć ciasteczka i piec 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.