śmietanka 30% 0,25l

Skład: śmietanka pasteryzowana
Zawartość tłuszczu: 30%
Opakowanie zbiorcze 15 l
Objętość netto: 0,25 l
Temp. przechowywania: od 1 do +6°C
Porcja 30g dostarcza:

GDA – % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.


Śledź w śmietanie po kaszubsku
Składniki:
– 1 jajko
– Śmietanka 30% z Głuchowa
– 1/2 łyżeczki soku z cytryny
– 1/2 jabłka
– 1 mała cebula
– 4 płaty śledzia w oleju
– sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajko ugotować na twardo, wystudzić i posiekać, cebulę obrać i drobno posiekać. Śledzia pokroić na kawałki, wymieszać ze Śmietanką 30% z Głuchowa, jajkami, cebulą i jabłkami, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ugotować ziemniaki w mundurkach, obrać i ułożyć na talerzach, polać sosem z kawałkami śledzia.