Masło Osełka

02_maslo_oselka
Skład: śmietanka pasteryzowana
szczepionki czystych kultur mleczarskich
Zawartość tłuszczu: 82%
Opakowanie zbiorcze 6kg/30szt
Masa netto: 200 g ± 5%
Temp. przechowywania: poniżej +6°C
Porcja 10g dostarcza:

GDA – % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.


Spaghetti z zieloną pietruszką
Składniki:
– 25 dag makaronu spaghetti
– pół Osełki z Głuchowa
– posiekany ząbek czosnku
– pół szklanki utartego żółtego sera
– 1 i 3/4 szklanki posiekanej zielonej pietruszki
Przygotowanie:
W rondelku na małym ogniu rozgrzać Osełkę, dodać czosnek i mieszając całość zrumienić. Odstawić obok kuchenki, żeby trzymać w cieple. Ugotować makaron w osolonej wodzie, wypłukać pod zimną wodą i przełożyć na minutę do garnkaz gorącą wodą, po czym dokładnie odsączyć. Spaghetti przełożyć do gorącego garnka, polać masłem z czosnkiem, posypać serem i zieloną pietruszką, dokładnie wymieszać i natychmiast podawać.